Basis Kervelsoep recept voor 4 personen

2 eetlepels goede olijfolie

1 ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, geperst

200-300g verse kervel, alleen de harde stelen verwijderen, fijnsnijden

1 liter groentebouillon

1 aardappel, geschild en in blokjes

zout en peper

Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 5 minuutjes op laag vuur. Doe er dan de kervel bij en laat even meebakken. Blus nu af met de bouillon en voeg de aardappelblokjes toe. Laat 10 minuten  pruttelen op laag vuur, tot de aardappelblokjes gaar zijn. Staafmixer erin, pureren en op smaak brengen met zout en peper.

 

 

Kervelsoep “de Gerdeneer”

• 200-300 gram kervel
• 1 ui,gesnipperd
• 2 aardappelen, in blokjes gesneden • 1 liter groentenbouillon
• Peper en zout
• Roomboter of margarine
• 100 gr creme fraiche
• Gemalen of verse koriander (alleen als je van koriander houdt)

Bereidingswijze:

Laat een een klontje boter smelten in de pan. Bak de gesnipperde ui aan tot de uien glazig zijn.
Doe er dan in blokjes gesnedenaardappels bij en blus af met de groentenbouillon.

Laat dit op een laag vuur 20 min sudderen.

Spoel de kervel intussen goed af en verwijder de evt grote dikken stelen.
Goed afschudden en toevoegen aan de bouillon.

Met een staafmixer de soep pureren en als laatste de creme fraiche erdoor mixen.
Op smaak brengen met zout en peper en evt een beetje gemalen koriander.